Bureau A  particulier opdrachtgeverschap 002

Kadewoning Woerden

Kadewoning te Woerden

wonen aan het water

Deze woning is ontworpen met het accent op de belle etage. De woonkamer met een vrije hoogte van drie en een halve meter kijkt uit op het grote terras aan het water. Door de overstek van de 2e verdieping wordt de warme zon in de zomer voor een groot deel buiten gehouden. In de koude maanden, wanneer de zon lager staat wordt optimaal van de warmte en het licht geprofiteerd. Samen met de opdrachtgever is gezocht naar een woning waar voldoende plek voor alle gezinsleden is, met een groot terras en genoeg bergruimte.

werkplaats

De passie van één van de opdrachtgevers is zijn klassieke BMW. Daar is alle plaats voor in de riante werkplaats annex garage op de begane grond. Via de steiger zijn de omliggende plassen te bereiken per bootje.

 

buren

Bij deze opdracht is samenwerking erg belangrijk geweest. De buren werkten tegelijk en met verschillende aannemers en architecten aan hun woning. Er wordt op- aan- en met elkaar  gebouwd. De taak van de architect is, naast het ontwerpen van een mooie woning,  om met alle partijen goed te communiceren.

Gezamenlijk met de buren zijn de palen geheid en is de fundering gestort. Letterlijk samen; de opdrachtgevers stonden samen in de koude decemberregen de bekisting uit te timmeren!

 

West 8 uit Rotterdam heeft voor de nieuwe wijk Waterrijk Woerden het stedenbouwkundig plan gemaakt.