Viridis, zeven houten woningen aan een groen hofje;

Biobased woningen
Op een plek midden in een bouwblok, grenzend aan 32 tuinen, starten we binnenkort met de bouw van zeven biobased woningen. Er was direct veel belangstelling voor deze woningen, ook omdat er voor de kopers veel ruimte was om zelf nog hun indeling te kunnen aanpassen.
Geen grote ontwikkelaar, geen corporatie, maar een architectenbureau samen met een aannemer die hier op eigen risico een voormalig tuincentrum  hebben gekocht,  het bestemmingsplan aangepast en binnenkort dus zeven houtskeletbouw woningen gaan bouwen! Goed overleg met alle buren en de gemeente. En ondanks stijgende bouwprijzen en dalende verkoopprijzen gaan we dit toch gewoon bouwen!
Zeven merendeels levensloopbestendige, biobased houten woningen, midden in Nijmegen, in een groene oase met een gemeenschappelijke tuin die we samen met kopers gaan inrichten.

levensloopbestendig

De vijf brede woningen met een beukmaat van 7,60 meter hebben allemaal de optie om uitgevoerd te worden al levensloop-bestendige woning met vide.

Houtskeletbouw en CLT vloeren

De verdiepingsvloeren van de woningen van Viridis Nijmegen worden uitgevoerd in CLT (cross laminated timber). Dit zijn houten delen die kruiselings over elkaar heen verlijmd zijn in combinatie methoutskeletbouw wanden. De isolatie in de wanden en het dak wordt gemaakt van natuurlijk materiaal als vlas en houtvezel. Dit natuurlijke isolatiemateriaal zorgt in de winter voor een behaaglijk binnenklimaat en houdt de hitte in de zomer langer buiten. De gevels zijn volledig in (natuurlijk vergrijzend) hout uitgevoerd.

Waar de productie van stenen en beton enorm veel CO2 kost, blijft de CO2 in hout opgeslagen. Naast een fijner binnenklimaat dankzij het gebruik van deze natuurlijke materialen, dragen de woningen van Viridis dus ook bij aan een duurzamere wereld. Het groendak van de woning is voorzien van mos sedum beplanting. De grote diversiteit bloeiende plantjes zorgt voor het aantrekken van insecten en dus ook vogels. Uiteraard zijn deze volledig gasloos en zorgt een warmtepomp voor warmwater en behaaglijk binnenklimaat. De schuifluiken op de eerste verdieping zorgen voor koele slaapkamers op hete zomerse dagen en betere beschutting tegen extreme kou in de winter. Er wordt in dit plan namelijk zoveel mogelijk gebouwd met natuurlijke, herwinbare, herbruikbare materialen. In de lokale krant “de Brug ” verscheen recent het volgende artikel: zeven houten woningen aan een groen hofje